Blíži sa nám krásny sviatok všetkých predstaviteliek jemnejšieho pohlavia – Medzinárodný Deň Žien ? tak nekupujte bonboniéry, ale doprajte svojej dáme kvalitnú bublinkovú lahôdku. Na výber buď jemný sekt od Château Rúbaň, Wegeler, Maschio alebo jahodové Rossini a iné, alebo niečo menej známe – Crémant ?? je to taktiež sekt, pôvodne vyrábaný práve v Champagne no s menším obsahom pridaného cukru, čo má za následok menej bubliniek a smotanovejšiu a hustejšiu penu ? a na koniec ! Champagne, v celej svojej kráse a kvalite – Charpentier, Joseph Desruets či Henriot ???? tak nezabudnite, už v piatok ?

Pre všetkých milovníkov modrých syrov tu máme jedného adepta ?? Bleu de Gex alebo oficiálne Bleu de Haut Jura, je syr s chráneným označením pôvodu už od roku 1986. Syr sa doteraz vyrába v z nepasterizovaného kravského mlieka v malých horských mliekarňach použitím pôvodných tradičných metód, ktorých história siaha až do 14. storočia ???syr zreje približne 2 mesiace, a vytvára modré žilkovanie plesne ? chuť je oriešková, výrazná, len pre ozajstných pôžitkárov, ktorí vedia oceniť chuť plesní – a pre tých, ktorí by chceli jeho výraznú chuť niečím zmierniť – med je najlepšia voľba, podľa nášho názoru, hneď po Roqueforte je Bleu de Gex to najlepšie čo s medom skombinovať ??

Čo s blížiacim sa večerom? Už si iba pohodlne sadnúť, nakrájať kúsok kvalitného syra, naliať niečo chutné a maškrtiť ? chuťovka od nás – anglický Leicester, lahodný syr rozplývajúci sa v ústach, a staré 10 ročné portské Graham’s, ktoré zrelo v dubových súdkoch ?? tie mu dododali okrem plnej ovocnej chuti aj jemný náznak orieškov a dlhotrvajúcu dochuť ?❤️

Okrem skvelých chutí syrov by sme vám chceli priniesť aj chuť kvalitného francúzskeho masla Conviette, vyrábaného z pasterizovaného mlieka, s chráneným označením pôvodu AOP ??? teraz až do piatku dva kusy tohto malého masielka ZDARMA ku každému nákupu ?
