Na ostrove Noirmoutoer je soľ darom prírody ? je zrodená z vetra, slnka a mora a je až dodnes ručne zbieraná podľa 1500 rokov starej tradície ?? toto úžasné maslo si zaslúžilo označenie “gourmet” právom – lahodná maslová chuť je obohatená o vločky kvalitnej čistej soli ? poznáte slané maslo? Tí, ktorí poznajú toto alebo iné, budú hneď vedieť oceniť jeho kvalitu a tí, ktorí sa so slaným maslom zatiaľ nestretli by sa mali poponáhľať ochutnať túto lahôdku?
Ossau-Iraty alebo aj Esquirrou je ovčí syr vyrábaný v severnej časti Francúzska v Baskicku a v okolí Béarn ⛰ odtiaľ pochádza aj jeho názov – Ossau podľa údolia v Béarn a lesa Irraty v Baskicku. Od roku 1980 je uznané jeho ochranné označenie pôvodu AOP ?? je jedným z iba dvoch francúzskych syrov, ktoré dostali toto označenie – druhým je kráľ syrov Roquefort ? táto regulácia zaručuje, že ak sa syr volá Ossau Iraty, musí byť vyrobený z čistého nepasterizovaného mlieka oviec konkrétneho plemena, ktoré spásali horské lúky určitého regiónu ?? jeho chuť je lahodná, veľmi jemná a slaná ?
Degustácia na @penzionsanktjohann ?? takéto príjemné akcie nás napĺňajú pohodou a radosťou z práce ??
‼️ MÁME PIVKO ‼️
Vonku je už leto, a čo je lepšie v takomto počasí ako sedieť na terase pri vínku alebo pivku? ?? Dlho očakávané čapované pivko je konečne v našej ponuke – klasická výborná Plzeň, vychladená, čerstvo načapovaná a ideálna k syrom ??
Využi teraz akciu – zober kamošov, objednajte si syrovú bridlicu za min. 20€ a 4 pivká budete mať každé iba za 0,75€ ! ?